Bravida Sverige AB förvärvar Ambra AB, och stärker därmed sitt erbjudande inom ventilationsservice, ventilationsinstallation och industriservice i Norr- och Västerbotten.

– Ambra har haft en spännande tillväxtresa under de tio år som vi ägt bolaget och vi är nu redo att lämna över stafettpinnen. När Bravida tog kontakt såg vi möjligheten att få en ny ägare med djupgående kunskap och erfarenhet av ventilationsbranschen som kan erbjuda verktyg och nätverk att fortsätta expansionen. Vi känner oss trygga med att lämna över ägandet till Bravida och som investmentbolag lämnar vi härmed vårt engagemang i verksamheten, säger Adam Ådin vid Treac AB, säljare av Ambra AB.

Även Ambras VD Robert Brännström, som tillträdde sin post för drygt ett år sedan, ser positivt på ägarbytet.

– Bravida har ett mycket gott renommé och jag är övertygad om att anställda, kunder och leverantörer kommer att ta emot förändringen med öppna armar. I Bravida får Ambra en ägare som kan branschen utan och innan, som kan tillföra både kompetens och strukturkapital vilket kommer att lyfta bolaget till nästa nivå, säger Robert som också blir kvar i verksamheten.

Utökat kunderbjudande inom industriventilation i norr

Ambra AB utgör ett tillskott till Bravidas kunderbjudande i Norr- och Västerbotten.

– Ambra är unika i sin kompetens med ett särskilt starkt erbjudande inom industriventilation på sträckan Skellefteå-Piteå-Luleå. Det är ett positivt tillskott till Bravidas verksamhet i regionen. Ambra har också en intressant positionering inom industriservice som ytterligare stärker erbjudandet. Vi ser fram emot en spännande resa tillsammans och ser stora möjligheter för framtiden. Vårt fokus är att ta vara på och vidareutveckla Ambras styrkor inom ramen för vår verksamhet, säger Anders Eriksson, Regionchef för Norra Norrland vid Bravida.

Ambra AB

Ambra AB är ett av norra Sveriges ledande företag inom ventilation och industriservice. Bolaget grundades 1986 med huvudinriktning mot smides- och tunnplåtsbearbetning. Företaget har utvecklats tillsammans med stora partners som Boliden Mineral och Skellefteå kommun, och omfattar i dag även verksamhetsområden som mekaniska arbeten, plastarbeten, ventilationsservice och ventilationsinstallation. Bolaget har sedan år 2014 ägts av investmentbolaget Treac AB med säte i Skellefteå.

Bravida Sverige AB

Bravida är Nordens ledande leverantör av helhetslösningar för service och installation av el, vs, ventilation och andra tekniska funktioner i fastigheter och anläggningar. Genom välfungerande och resurseffektiva fastigheter har Bravida hjälpt över 80 000 kunder i omställningen till ett mer hållbart samhälle. Bravida är noterat vid Nasdaq Stockholm.

Kontaktpersoner:

Ambra AB, Robert Brännström 070-661 19 33

Bravida Sverige AB, Anders Eriksson 070-313 40 60

Treac AB, Adam Ådin 070-664 23 30